se gb

Välkommen!

Ficope är ett företag i finansbranschen som erbjuder konsulttjänster inom kapitalförvaltning samt oberoende riskkontroll för fonder.

Konsultverksamheten erbjuder en grupp av kvalificerade konsulter att välja bland med lång erfarenhet av allt från uppdrag i den löpande verksamheten inom risk- och performance och redovisning till uppdrag inom projektledning, systemförvaltning, outsourcing, business analytiker och test.

Ficope erbjuder också oberoende riskkontroll med fokus på att erbjuda en kvalificerad och prisvärd lösning för fondbolag som inte kan eller vill ha denna funktion internt. Vi erbjuder också mer avancerade analystjänster både adhoc och som paketlösningar.

Ficope bildades 2006 och har Stockholm som bas. Marknaden är dock inte begränsad till Stockholm utan uppdrag tas gärna i andra regioner och länder. 

Ficope erbjuder konsulttjänster inom kapitalförvaltning och oberoende riskkontroll för fonder

Nyheter från Ficope Finanskonsult

2016-09-01

Ficope har rekryterat Axel Olsson. Axel har en Masterexamen i finans från Lunds universitet och en tidigare anställning hos SEB. Axel kommer bli en del av vårt Risk Management-team och jobba med våra uppdrag inom riskkontroll. Vi hälsar Axel hjärtligt välkommen till Ficope.


2015-12-01

Ficope har rekryterat Robert Eriksson. Robert kommer närmast från Fjärde AP-fonden och har lång erfarenhet av Bloomberg/AIM, SimCorp Dimension samt att integrera dessa system. Med Robert som en del av vårt team har vi tillfört spetskompetens på Bloomberg/AIM samt ytterligare breddat kompetensen inom systemförvaltning. Vi hälsar Robert varm välkommen!


2015-09-01

Ficope har rekryterat Ulf Lundström som har bred erfarenhet från performance- och riskanalyser. Ulf bidrar till att bredda vår kompetens inom performanceanalys och vi hälsar honom varmt välkommen.